TOOR-KAKAOOAD purustatud mahe1kg

12,89 €

Rohkem infot

TOORKAKAO on üks maailma toitainerikkamaid toiduaineid

Suur antioksüdantide sisaldus.Palju suurem kui rohelisel teel või punasel veilnil,mustikatel.Antioksüdandid on toorkakaos väga stabiilsed ja ainevahetusele hästi omastuvad.Kakao sisaldab üle 1200 aktiivse asineosa ja 10% kaalust on antioksüdandid(polüfenoolid,katehiinid,epikatehiinid)

100gr kohta:

magneesium 550mg,kaltsium 106mg,raud 202mg,fosfor 537mg,vask 3,6mg,tsink 7,6 mg,mangaan 3,8mg,väävel,kroom,kaalium 58mg,naatrium 53mg,

A,B1,B2,B3 ja E vitamiini.

Trüptofaan,arginiin,histamiin,türamiin,serotoniin,anandamiin,fenüületüülamiin.

Palmitiinhape(20-30%),Stearidoonhape(30-35%),Oleiinhape(30-35%),Linoolhape(2-4%),Linoleenhape(0.0,3%)

Alkaloidid(teobromiin,kofeiin)

  • Kiudainete allikas.
  • Omega 6 rasvhapped.
  • Parim magneesiumi ja fosfori allikas.
  • Vähendab söögiisu ja aitab kaalu alandada.
  • Suurendab tähelepanu ja keskendumisvõimet.
  • Alkaloid teobromiin stimuleerib kesknärvisüsteemi,lõdvestab lihaseid,laiendab veresooni.
  • Alkaloidid teobromiin ja kofeiin on meditsiinis kasutusel antiasmaatilises ravis.
  • Kakaos sisalduvad antioksüdandid polüfenoolid takistavad nn.halva kolesterooli oksüdeerumist.
  • Kakaooad sisaldavad aminohappeid,millest toodetakse närvivahendusaineid-serotoniin,see tekitab õnnetunde.
  • Kakao on teatavasti ainuke toitaine mis sisaldab anandamiini.Anandamiin on looduslikult ajus esinev neurotransmitter ehk virgatsaine(keemiline aine ,mille abil neuron(närvirakk)edastab keemilise sünapsi kaudu närviimulsi teisele närvirakule.Anandamiid on kannabinoid,millel on keskne mõju meeleolule ja seda eritub alati kui tunneme õnnetunnet.
  • Fenüületüülamiin on aju neurotransmitter,soodustab keskendumisvõimet ja tähelepanu.

21 toodet samas kategoorias

Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka: