Kakao kasulikkus

Räägime ühest maailma armastatuimast maiustusest ja joogist - kakao. Viimasel ajal on uudised rääkinud kakao hinna tõusust ning paljud meist mõtlevad, mida see meile tähendab. Lisaks sellele uurime, millised on kakao tervisele kasulikud omadused ja kuidas saame neid oma igapäevasesse ellu lisada.

 

Kakao hinna tõus on pannud paljusid tarbijaid muretsema, eriti neid, kes tegelevad küpsetamisega, armastavad šokolaadi või kakaojooki.

 Aga miks see hind tõuseb? Üks peamisi põhjusi on kakao tootmise ja transpordi kulude kasv ning nõudluse suurenemine. See võib mõjutada mitte ainult toodete hindu, vaid ka tarbijate ostukäitumist.

Kakaohindade tase oli väga kõrge ka aastatel 1960–1970, aga sellest ajast peale ei ole selliseid hindu nähtud, nagu täna näeme. Seal on kolm suurt põhjust.

 

-            Esiteks on kakaopiirkonda mõjutanud kõikvõimalikud kliimamuutused, kakaokasvatuseks mittesobivad temperatuuri- ja kliimatingimused, mis omakorda on tähendanud seda, et saak on väga väike.

 Tegelikult on juba mõnda aega – kaks kuni kolm aastat – kakao saagikus olnud hästi kehv.

 

-            Teiseks on lisandunud kasvav nõudlus, mis tähendab, et kakaod ei jätku kõigile.

 

-            Kolmandaks on lisaks viimase aasta jooksul seda märganud ka spekulandid, kes on kakaod tulevikutehingutega ostma hakanud, lükates hinna veel kõrgemale.

Kuid ärme lase sellel uudisel meie tuju rikkuda! Kakao on tuntud mitte ainult oma suurepärase maitse, vaid ka mitmete tervisele kasulike omaduste poolest. Näiteks on kakao rikas antioksüdantide poolest, mis võivad aidata võidelda vabade radikaalidega ning kaitsta meie rakke kahjustuste eest. Lisaks võib regulaarne kakao tarbimine olla seotud parema südame tervise ja meeleoluga.

 

Kuidas saame siis oma igapäevasesse ellu rohkem kakaod lisada? Üks võimalus on tarbida tumedat šokolaadi või valmistada endale sooja kakaojooki, kasutades kvaliteetset toorainet. Lisaks võime katsetada erinevaid retsepte, mis sisaldavad kakad nagu smuutid, küpsetised või kakaojook.

 

Kokkuvõttes võib öelda, et kakao hinna tõus võib olla küll murettekitav, kuid see ei tohiks meid takistada nautimast selle imelise toote maitset ja kasulikke omadusi. Lubage endale aeg-ajalt šokolaadi ampsata või valmistage endale tass sooja kakaod ning nautige hetke!

Kakao kasulikkus Bio Life - Soodsad tervisetooted