- Otsas
- Otsas
Päritolumaa: Costa Rica
Parim enne: 30.06.2025
Kakao - energia ja kontsentratsiooni suurendamiseks. Magneesiumi ja teobromiini sisaldus 100% kakaos annab meditatsiooni ajal lõõgastava efekti ning aitab teil olla keskendunult ja valvel kogu päeva jooksul. Võite kasutada kakaomassi joogina, küpsetatud toodete maitsestamiseks või käsitööšokolaadi valmistamiseks. Kakao on supertoit neile, kes järgivad loomulikumat ja tervislikumat eluviisi.
Päritolu
Kakaoube kogub Costa Rica Upala piirkonna valitud väiketalunike ühistu. Kakaokasvatajad on kaasatud "Cocoa uuendamisprogrammi," mille eesmärk on aidata väikeseid kakaofarme, pakkudes erinevaid koolitus- ja sotsiaalarengu programme. Märkimisväärset tähelepanu pööratakse looduskaitsele, säästvate põllumajandusmeetodite edendamisele, metsa uuendamisele ja looduslike ökosüsteemide säilitamisele.
Kuidas teha kakaod (ühe tassi jaoks):
- 10 - 35 g kakaod
- 40 ml kuuma vett
- 80 ml taimset piima
- Sinu lemmikmaiustaja (vabatahtlik)
Kombineeri kõik koostisosad blenderisse ja sega 1 min.
Kuidas tarbida kakaod portsjoni järgi?
10 - 15 g - kerge kakaojook, mis sobib igapäevaseks tarbimiseks
25 - 35 g - keskmise pikkusega kakaojook
35 - 40 g - tugev kakaojook, mis sobib kakaotseremooniateks
Costa Rica kakaod:
- Kakao kogutakse Costa Ricas, Upala piirkonnas asuvatelt väiketalunikelt
- 100% kakao, ilma lisatud suhkruta, sobib veganitele.
- Kakao on ebaühtlane 10-20 grammi, mõõdukalt pehme ja kergesti lõikav.
Kasu tervisele:
Kakao on väga suure antioksüdantide sisaldusega – neid leidub rohkem kui rohelises tees, punases veinis ja goji ja acai marjades kokku. Kakao antioksüdandid on stabiilsed ja kergesti omastatavad. Antioksüdandid kaitsevad vananemisega seotud tervisehädade eest ning vabade radikaalide kahjustuste eest.
Kakao on ülisuure magneesiumisisaldusega. Magneesium toetab südant, aitab kaasa ajutegevusele ja seedimisele, lõdvestab lihaseid, leevendab menstruatsioonivalusid, tugevdab luid, suurendab painduvust. Kui kehas on piisavalt magneesiumi, paraneb verevarustus ning sellega koos hapniku tasakaal ja toitainete kättesaadavus kogu kehas. Kakao on looduslik raua, kaltsiumi, kaaliumi, tsingi, vase ja kroomi allikas. Lisaks sisaldab kiudaineid, C-vitamiini ning ajuvitamiini türosiini, mis on oluline õnnehormooni serotoniini tekkimisel. Kakaotoodete tarbimine parandab meeleolu, vähendab näljatunnet ning annab sügava une.