- Otsas
- Otsas
Päritolumaa: Poola
Parim enne: 30.06.2025
Mahe röstitud tatar saadakse tatra röstimisega. Tänu kuumtöötlusele on tangul tugevam lõhn ja maitses on tunda iseloomulikku kibedust. Sobib liha- ja vegantoitudeks ning suurepäraselt lisandiks hautistele ja suppidele.
Toote toiteväärtus 100 g
Energiaväärtus on 1659 kJ / 392 kcal
Rasv 2,7g
küllastunud rasvhapped 0,6g
Süsivesikud 75g
sh suhkrud 2,6g
Valk 12g
Sool 0,03g
Pähklimaitseliste viljadega tatar on tegelikult rohttaim, mille viljaks on pähkel. Tatrataimel on aromaatsed õied, millest arenevad väiksed kolmnurksed tangud, mis on kaetud kestaga. Muide, ka tatrateed peetakse väga tervislikuks.
Tatar väga hea magneesiumi allikas ja annab arvestatavas koguses mangaani, fosforit, vaske, tsinki, rauda ja pantoteenhapet. Tatrast saadav valk on väga kõrge kvaliteediga, sisaldades kõiki kaheksat asendamatut aminohapet. Seega sobib tatar ideaalselt taimetoitlastele.
Tatras on kaks olulist flavonoidi - rutiin ja kvertsetiin. Tegemist on antioksüdantsete taimepigmentidega, mis mõjuvad võimsamalt kui C-vitamiin ja teised vitamiinid. Flavonoidid aitavad vedeldada verd ja kaitsevad lipoproteiine oksüdatsiooni eest, et neist ei moodustuks kahjulikud kolesteroolimolekulid. Tatra söömine aitab langetada kolesteroolitaset ja hoida vererõhku normaalsena. Kuigi tatral pole nii tugevat kesta kui teraviljadel, on ta siiski suhteliselt hea kiudainete allikas.
Tatar on gluteenivaba ja sobib seega ideaalselt ka beebidele ja väikelastele.
Sellel tootel on Veterinaar- ja Toiduameti märgis: EE-ÖKO-03
Lisainfo: http://et.wikipedia.org/wiki/Tatar