- Uus!
Linaseemnepulber 200g
IN-183Päritolumaa: Poola
Parim enne: 31.01.2026
Toode on: 100% puhas,vegan,naturaalne, toor.
Lina on üks kauem kultiveeritud söödavaid taimi. Jahvatatud lina saadakse erilisest kuldse lina sordist. See on ideaalne lisand igapäevasele tasakaalustatud toitumisele. Seda iseloomustab kõrge kiudainete ja valgusisaldus.
Koostisosad: 100% kuldne lina, jahvatatud.
Kasutamine: kasutada suppide, kastmete, kokteilide, müsli jms lisandina.
Võib tarvitada pudruna: vala 1 spl jahvatatud lina 3/4 tassi kuuma veega. Oodake mõni minut, segades sageli, kuni segu muutub pastalaadseks. Seda võib tarbida kuni 2-3 korda päevas koos piima, puuviljade, mahlade, jogurti, mee lisamisega, samuti võib magustada või soolata.
Viimane avastus: suurem kiudainete tarbimine vähendab südamehaiguste ja vähi riski!
Uus-Meremaal Otago ülikoolis läbi viidud uuringud on näidanud otsest seost suurema kiudainetarbimise ning südamehaiguste, diabeedi ja käärsoolevähi riski vähenemise vahel.
Peaaegu 40 aastat kestnud süstemaatilised uuringud on näidanud, et kiudainerikka toiduga patsientidel vähenes risk haigestuda ja haigestuda südame isheemiatõve, südameinfarkti, II tüüpi diabeedi ja käärsoolevähiga seotud haigustesse 15-30% võrreldes nendega, kes tarbisid kõige vähem kiudaineid. Maailma Terviseorganisatsioon kasutab seda uuringut uute soovituste andmiseks kiudainete tarbimise kohta.
Uuringu autor dr Andrew Reynolds ütleb, et tulemused viitavad vajadusele lisada dieeti rohkem kiudaineid. "Meie uuringud näitavad, et me peaksime tarbima vähemalt 25–29 grammi kiudaineid päevas, kuid enamik meist tarbib vähem kui 20 grammi," selgitab dr Reynolds. Uuringu kaasautor professor Jim Mann kinnitab, et uurimistulemused on murrangulised. "See uurimus on oluline, sest avalikkuses valitseb endiselt segadus toiduvaliku osas ja milline on meie valikute mõju teatud haiguste riskile. Me kõik teadsime, et kiudained on meie tervisele kasulikud, kuid nüüd on meil raskeid tõendeid selle tõestamiseks.
Murranguline uurimistöö
Analüüs hõlmas 58 kliinilist uuringut ja 185 uuringut kogu maailmast, mis käsitlevad kiudainete, täistoidu ja glükeemilise indeksi mõju. Professor Mann usub, et uuring on ainulaadne, kuna selles uuriti mitmesuguseid haigusnäitajaid ja kulgu. Varasemad uuringud on võtnud arvesse ainult ühte tegurit ja väikest hulka haigusi. Uuringud on näidanud, et inimestel, kes suurendasid oma toidus kiudainete hulka, oli madalam kehakaal ja kolesteroolitase. "On näidatud, et kiudainerikkal dieedil on tohutu mõju keha kaitsmisel südamehaiguste, diabeedi ja vähi eest," selgitab professor Mann.
Toiteväärtus 100 g kohta
Energeetiline väärtus
1310 kJ / 312 kcal
Rasv, sealhulgas: 11g
- küllastunud rasvhapped 1,1g
Seeditavad süsivesikud, sealhulgas: 2,4g
- suhkrud: 2,3g
Kiuaineid: 42g
Valk: 33g
Soola: 0,01 g
* Võrdluskogus keskmise täiskasvanu jaoks (8400 kJ / 2000 kcal)