Mahe baobabi pulber 200g
EN-844Päritolumaa: Senegal
Parim enne: 31.01.2026
Antioksüdantsete omaduste tõttu on Baobab üks supertoite. See on eriti rikas C-vitamiini poolest, tänu millele aitab see immuunsussüsteemi korrektses toimimises ja vähendab väsimustunnet. Seda iseloomustab ka kõrge luude, lihaste ja hammaste jaoks väärtuslik kaltsiumi sisaldus.
Kasutamine: 1 kuni 3 teelusikatäit päevas. Segage mahla või muu seguga
Baobab pulber pärineb Aafrika baobabi- ehk ahvileivapuult sisaldades 6 korda rohkem C-vitamiini kui apelsin, hulgaliselt probiootilisi kiude ja seedeensüüme, kaaliumi ja antioksüdante. Tugevdab immuunsüsteemi ning on hea kasutada antibiootikumikuuri ajal koos probiootikumidega. Regulaarsel kasutamisel võib aidata parandada soolestiku talitlust ja neutraliseerida vabu radikaale. Baobab pulber sobib kasutada ja soovitatakse lastele, rasedatele, imetavatele emadele ning suitsetajatele, taimetoitlastele ja gluteenitalumatuse korral. Hea kasutada antibiootikumikuuri ajal koos probiootikumidega.
Baobab on Aafrika leivapuu erakordne supervili. See on ainuke vili maailmas, mis kuivab loomulikult oksal. Kuus kuud päikese käes küpsetades muutub baobabi kare roheline karvane kate siledaks pruuniks kookosesarnaseks kooreks. Selle kõva kesta sees (me kasutame selle lahtimurdmiseks haamrit) on viljaliha loomulikult dehüdreeritud. Koristame ja sõelume lihtsalt saagi, et toota 100% looduslikku ja orgaanilist supertoidupulbrit, mis on erakordselt toitaineterikas ja pakub laia valikut tervisega seotud eeliseid.
Baobabi pulber on rikkalik C-vitamiini allikas, mis annab lisaenergiat, tugevdab immuunsust, annab terve, särava naha.
Samuti on see peaaegu 50% kiudainesisaldusega (kaks kolmandikku lahustuv ja üks kolmandik lahustumatu, muutes selle võimsaks prebiootikumiks) ja sisaldab rohkem antioksüdante kui ükski teine terve puuvili.
Kuna see on nende toitainete looduslik allikas, on see biosaadavam kui toodetud vitamiinilisandid, mis tähendab, et meie kehad saavad toitaineid kergemini omastada, tagades parema omastamise.
Baobabi loomulik säilivusaeg on 3 aastat, nii et sellele ei ole lisatud lisaaineid ega säilitusaineid, vaid 100% puhas baobabi viljaliha pulber. Sellel on ka hõrk magus ja tsitruse maitse.
BAOBABI TERVISE JA ILU EELISED EELISED
- IMMUUNSÜSTEEM
Inimkeha ei suuda C-vitamiini ise toota ega talletada (erinevalt teistest loomadest), seega peame tagama, et saaksime iga päev söödavatest toiduainetest piisava varu.
Üks portsjon Baobabi pulbrit (10 g või 2-3 teelusikatäit) annab 33% teie päevasest C-vitamiini vajadusest (NRV)
C-vitamiini üks peamisi eeliseid on see, et see aitab hoida meie immuunsüsteemi tugevana, toetades meie keha kaitset viiruste, infektsioonide, haiguste ja muude haiguste vastu. Lisage baobabi pulbrit oma apelsinimahla või veepudelisse, et saada täiendav annus C-vitamiini.
- AEGLASE ENERGIA VABANEMINE
C-vitamiin aitab kaasa normaalsele energia vabanemisele – see aeglane ja ühtlane vabanemine toetab meid pikema aja jooksul ning ei lase meil end äkiliselt väsitada. Seetõttu aitab see vähendada väsimust ja kurnatust ning toetab normaalset energiavahetust.
Lisage oma hommikukohvi ja puistake hommikusöögile baobabipulbrit, et hoida teid kogu päeva energilisena ja ärkvel. Väga hea pudru sisse või hommikusmuutidesse segatuna.
3. VERESUHKUR
Baobab sisaldab 34% lahustuvaid kiudaineid, mis aitab aeglustada suhkrute vabanemist vereringesse, vähendades energia järsku langust. Lahustuvad kiudained võivad samuti aidata kontrollida vere glükoosisisaldust, parandada vere kolesteroolitaset ja vähendada vistseraalset rasva (keha rasv, mis ladestub teie kõhuõõne organite ümber). Oxford Brookesi ülikooli uuring näitas, et baobab vähendas oluliselt suhkru vabanemise kiirust pärast seedimist verre. Seega peetakse baobabi ideaalseks neile, kes järgivad madala GI-ga dieeti. See võib olla kasulik ka II tüüpi diabeediga inimestele.
4. RAUA IMENDUMINE
Üle 30% maailma elanikkonnast on rauapuuduses, mistõttu on see kõige levinum toitumishäire (Maailma Terviseorganisatsioon, 2017). Paljud pöörduvad oma tarbimise suurendamiseks erinevate rauapreparaatide poole. Vähem tuntud tõsiasi on see, et C-vitamiini on vaja, et aidata kehal rauda omastada, nii et raua sidumine C-vitamiiniga suurendab imendumist. Meie kehad saavad rauda kahest allikast: heemraud (esineb kalas, linnulihas ja punases lihas) ja mitteheemraud (esineb taimset toitu, munasid, piima ja liha). Võrreldes eelmisega ei imendu mitteheemne raud organismis kergesti. Kuna baobab on rikkalik looduslik C-vitamiini allikas, on see organismile kergesti ligipääsetav ja imendub paremini kui kunstlikud toidulisandid. Lisage baobabi oma rauarikkale toidule sidrunilõhna saamiseks või raputage seda rauapreparaatide võtmise ajal vette.
5. SEEDIMISE TERVIS
Ligikaudu 40% inimestest on korraga vähemalt üks seedehäire (NHS, 2016). Vaatamata kasvavale teadlikkusele kiudainete rollist meie seedetrakti tervise parandamisel, ei söö 80% Ühendkuningriigi inimestest neid piisavalt. Aduna Baobabi pulber on peaaegu 50% kiudainest. Meie keha vajab kahte tüüpi kiudaineid: lahustuvad ja lahustumatud – ja baobab sisaldab mõlemat. Lahustuvad kiudained lahustuvad teie seedesüsteemis leiduvas vees ja võivad aidata vähendada kolesterooli taset teie veres. Lahustumatu kiudaine ei lahustu, vaid läbib teie soolestikku ja võimaldab teistel toiduainetel teie seedesüsteemis kergesti liikuda. Samuti aitab see hoida teie soolestikku tervena ja ennetab seedeprobleeme. Proovige lisada Aduna Baobab oma igapäevastesse toidukordadesse, et oma kiudaineid parandada. See Red Lentil & Baobab Curry on üks meie lemmikutest baobalicious retseptidest.
6. PREBIOOTILINE / SOOLEKEPIKESTE TERVIS
Enamik inimesi on tuttavad probiootikumidega – sellistes toiduainetes nagu jogurt, keefir ja kimchi leiduvad head bakterid, millel on kasulik mõju teie tervisele, eriti teie seedesüsteemile. Siiski on väga vähesed tuttavad prebiootikumidega, millel on soolestiku tervises sama oluline roll. Prebiootikumid on seedimatud toidukiud, tuntud ka kui lahustuvad kiud, mis koosnevad elututest orgaanilistest ainetest. Baobabi viljaliha lahustuvad kiudained on prebiootikumid: mitteseeditavad toidukomponendid, mis mõjutavad peremeesorganismi soodsalt, stimuleerides selektiivselt kasuliku mikrofloora kasvu ja aktiivsust (Journal of Food Research, 2016). Just need prebiootilised omadused võivad selgitada, kuidas baobab võib olla maailma tervislikuma soolestiku saladus. Uuringud Tansaanias asuva Hadza hõimu, mõnede planeedi viimaste jahimeeste kogujate kohta, näitasid, et neil on 40% mitmekesisemad soolestiku mikrobioomid kui keskmisel läänlasel! “Teadlaste sõnul on Hadzadel maailmas kõige mitmekesisemad soolebakterid” (Independent, 2017). Prebiootikumide toitumisse lisamise eelised ei piirdu sellega, Colorado Boulderi ülikooli uuring näitas, et prebiootikumid võivad pärast stressirohket sündmust und parandada, mis viitab sellele, et baobabi lisamine dieedile võib samuti aidata kaasa heale unele. Parimate tulemuste saavutamiseks on soovitatav võtta prebiootikume koos probiootikumidega –sega baobab jogurtiga.
7. SÄRAV NAHK
Ajakirja The Journal of Nutrition andmetel on Baobabil kõigist puuviljadest kõrgeim antioksüdantide sisaldus. Baobabi pulbris on kaks korda rohkem antioksüdante grammi goji marjade kohta ja rohkem kui mustikates ja granaatõunas kokku. Siit leiate lisateavet selle kohta, miks me vajame antioksüdante. Baobab on täis antioksüdante ja C-vitamiini, mis toetab kollageeni moodustumist – aidates anda teile särava, särava naha ning ennetades kortsude teket.
https://et.wikipedia.org/wiki/Ahvileivapuu