Mango muudab keha aluselisemaks.Reguleerib veresuhkrut.Aidab kaasa seedimisele ja ilusamale nahale.
Mangos olevad antioksüdandid nagu kvertsetiin, isokvertsetiin, astragaliin, fisetiin, gallushape ja metüülgallaat kaitsevad keha haigustekitajate eest.
Hoiab kolesterooli kontrolli all – mangos on palju C-vitamiini, pektiini ja kiudaineid, mis aitavad langetada vereseerumi kolesterooli taset. Värskest mangost saab ka kaaliumi, mis on väga oluline raku- ja kehavedelike osa ning aitab kontrollida südame löögisagedust ja vererõhku.
Muudab keha aluselisemaks – mango sisaldab ohtralt viinhapet, õunhapet ning veidi sidrunhapet, mis aitavad keha aluselist jääki suurendada.
Mangos on ohtralt vitamiine ja toitaineid, mis aitavad kehal ennast küllastununa tunda. Kiudainerikas puuvili aitab seedesüsteemil toimida ning kaloreid põletada, aidates kaasa kaalukaotusele.
Mango reguleerib diabeeti – mitte ainult see puuvili ise, vaid ka mango lehed on tervislikud. Diabeedi all kannatajatele soovitatakse keeta 5-6 mango lehte veega, jätta tõmmis üleöö seisma ning järgmisel päeval kurnata ja juua. Selline jook aitab reguleerida insuliini taset kehas. Puuvilja enda glükeemiline indeks on suhteliselt madal (41-60) nii et see ei tõsta liigselt veresuhkrut.
Mango sisaldab palju A-vitamiini. Umbes 225 grammi mangot tagab 25% päevasest A-vitamiini vajadusest. A-vitamiin aitab parandada silmanägemist, vähendab silmade kuivust ning ennetab kanapimedust.
Mango sisaldab ensüüme, mis aitavad valke lõhustada. Puuvilja kiuline koostis aitab kaasa seedimisele ja jääkide väljumisele. Mangos on palju prebiootilisi kiudaineid, vitamiine ja mineraale.
Mango tugevdab immuunsüsteemi – C- ja A-vitamiini ning 25 eri tüüpi karotenoidide kombinatsioon on patogeenidele surmav ning toetab immuunsüsteemi tööd.
Mango aitab kaasa tähelepanuvõimele ja keskendumisele.Selles puuviljas on rohkelt glutamiinhapet – see on oluline keskendumist ja mälu toetav aine. Ka lapsi, kellel on õppimisele keskendumine keeruline, võib mango toetada.
Mango sisaldab palju rauda ning on suurepärane looduslik abimees aneemia all kannatavatele inimestele. Rasedad või menopausi läbivad naised võivad julgelt lubada endale mangosid, sest see tõstab kehas nii raua- kui kaltsiumisisaldust.
Aitab ennetada neerukive – Hiina meditsiini kohaselt peetakse mangosid magushapudeks jahutava energiaga puuviljadeks, mis vähendavad neerukivide tekke riski.
Mango on rikas B6 vitamiini poolest, mis aitab langetada keha põletikutaset, tasakaalustada paigast nihkunud hormoone, korrastada tsüklit ja imenduda magneesiumil. Lisaks sisaldab mango ka rikkalikult joodi ning aitab seega laiska kilpnääret korrale kutsuda.
Protsent päevasest vitamiinide vajadusest:
76% C-vitamiini (antioksüdant ja immuunsüsteemi toetaja)
25% A-vitamiini (antioksüdant ning nägemise parandaja)
11% B6 ja teisi B-grupi vitamiine (toetavad hormoonide tootmist ajus ning ennetavad südamehaiguseid)
9% probiootilisi kiudaineid
9% vaske (vask on koensüüm paljude oluliste ensüümide töös ning punavereliblede tootmisel)
7% kaaliumi (tasakaalustab meie igapäevast suurt naatriumitarbimist)
4% magneesiumi
Sellel tootel on Veterinaar- ja Toiduameti märgis: EE-ÖKO-03