Mahe sarapuupähkli ja kakaokreem 212g
AV-006Päritolumaa: Itaalia
Parim enne: 31.05.2025
Koostisosad: mahe sarapuupähkel (47%), mahe mõru kakao ja mahe pruun roosuhkur
Teo&Bia-l ongi vaid kaks toodet, aga need on nii head, et “kreemihoolikute” hulk aina kasvab. Puud on ise istutatud, mis annavad parimaid sarapuupähkleid (varsti saad sellest meie blogis lugeda). Veidi mõrkjas kakao on hoolikalt valitud, et koos tumeda roosuhkruga saada just see kõige õigem kreemine ja keelt alla viiv “crema alla nocciola”. Proovi ja Sa ei kahetse! Itaallased teavad, mida nad köögis teevad 😉
Põhjused, miks just see kreem 😉
Pôhjus nr. 1
Piedmonti sarapuupähklit (Tonda Gentile Trilobata) peetakse maailma parimaks sordiks selle kuju, maitse, aroomi, kooritavuse ja säilivusaja tôttu.
Pôhjus nr. 2
Maitse ja aroom on peen ja püsiv ning omapärane. Kui retsept nôuab sarapuupähklit, siis kasutab pea iga kondiiter Piedmont’i pähkleid. Eriti peale röstimist muutuvad need pähklid nii aromaatseks, et seda on tunda mitme meetri kauguselt. See aroom säilib ka pakendatud pähklites
Pôhjus nr. 3
Kas oled märganud, et pea kôikides pähklikreemides on üheks koostisosaks mingi ôli (tihti palmiôli jne) vôi môni muu rasv? Nendes pähklites on loomulikud rasvad nii head ja piisavad, et vôimaldavad saada sellise kreemise tulemuse rasva/ õli lisamata. Teised pähklisordid seda ei vôimalda Ehk, et Teo&Bia ei saa toota seda pähklikreemi kasutades teisi sarapuupähkleid.
Pôhjus nr. 4
Siit tuleb tootja arvates üks kõige olulisemaid põhjuseid;
See on pähklite kooritavus. Peale röstimisprotsessi kaotavad Piedmont’i sarapuupähklid 90% oma koorest. See omakorda tähendab, et lõpptootes seda ei sisaldu. Teiste sortide puhul on see % 45!
Ja muidugi ka säilivusaeg. Heade rasvade tõttu ei teki pähklitele rääsunud maitset. Kõik hea säilib kauem kui teistel sortidel.
Kui enamasti on samalaadsetes kreemides pähkleid 10-15%, siis Teo&Bia kreemis on neid lausa 46%. Siia on lisatud veel mõru kakao ja tume roosuhkur. Kokku vaid KOLM koostisosa!
Mida tähendab PREMIUM?
Seda, et kui võrdled teiste samalaadsete toodete koostisosi ja nende kvaliteeti, siis näed, et siin on pähklisisaldus oluliselt suurem kui enamus tavasupermarketites müüdavate puhul. Enamasti on pähkleid 10-15% (max). Lisatakse õlisid ja rasvasid, et põhikoostisosi vähem kuluks. Siis saab ka hinda madalamana hoida. Teo&Bia seda teinud ei ole ning pakub ainult kõrgeimat kvaliteeti.
100 gr kohta | |
---|---|
Energiasisaldus (Kcal) | 560,8Kcal |
Rasvad (g) | 36,6g |
millest küllastunud (g) | 3,6g |
Süsivesikud (g) | 46,7g |
millest suhkur (g) | 46,7g |
Sool (g) | o,1g |
Valgud (g) | 8,9g |