- Otsas
Päritolumaa: Poola
Parim enne: 12.2024
Idud on organismile väärtuslike toitainete, mineraalide ja vitamiinide allikaks.
Seemnete ettevalmistamine idandamiseks.
Leotage loputatud seemneid 3-6 tundi soojas, keedetud vees. Seejärel asetage seemned ühtlaselt idandamisrestile. Lisage kuni võrgusilma tasemeni vett. Vahetage vett iga päev ja jälgige, et veetase oleks ühtlane.
Idusid saab kasvatada ka idandamisnõus: valage loputatud seemned puhtale idandamisalusele ja hoidke neid mõni tund vees. Seejärel tühjendage aluse all olev reservuaar ja loputage seemned, asetage idandamisnõu sooja, pimedasse kohta.
Loputage idandatavaid seemneid kaks korda päevas, keedetud ja jahutatud veega . Umbes 3-4 päeva pärast on idud söömiseks valmis.