- Otsas
- Otsas
Päritolumaa: Poola
Parim enne: 12.2024
Idandamiseks sobivad mungoaseemned.
Neist kasvatatud idud on mõnusa pähklise maitsega. Lisaks on mungoad rikkalikud valgu- ja mineraalide allikad: kaalium, fosfor, kaltsium, magneesium, naatrium, tsink ja vitamiinid: E, B2, B1, B6, B3 allikaks .
Kasutatakse salatite valmistamiseks, võileibade lisandiks, panniroogadel, supile lisamiseks.
Seemnete ettevalmistamine idandamiseks.
Leotage loputatud seemneid 3-6 tundi soojas, keedetud vees. Seejärel asetage seemned ühtlaselt idandamisrestile. Lisage kuni võrgusilma tasemeni vett. Vahetage vett iga päev ja jälgige, et veetase oleks ühtlane.
Idusid saab kasvatada ka idandamisnõus: valage loputatud seemned puhtale idandamisalusele ja hoidke neid mõni tund vees. Seejärel tühjendage aluse all olev reservuaar ja loputage seemned, asetage idandamisnõu sooja, pimedasse kohta.
Loputage idandatavaid seemneid kaks korda päevas, keedetud ja jahutatud veega . Umbes 3-4 päeva pärast on idud söömiseks valmis.