Mandlijahu kooritud mandlist 1kg

RH-252
Laos

Päritolumaa: USA

Maaletooja: Rhumveld Baltic

Parim enne: 23.06.2025

Mandlijahu kooritud mandlist

12,40 €
Kogus

Tänu kõrgele valgu- ja kiudainesisaldusele ning madalale süsivesikuteprofiilile, sobivad mandlid suurepäraselt diabeetikute toidulauale. Mandlid sisaldavad ka palju kasulikke toitaineid ja omega – 6 rasvhappeid, mis on vajalikud aju tegevuseks ja arenguks.

Mandlite söömine aitab vähendada halva kolesterooli taset. Kaalium, monoküllastumata rasvad, E-vitamiin (antioksüdant), magneesium tagavad terve südametegevuse. Tänu kõrgele kiudainete sisaldusele leevendavad mandlid kõhukinnisuse probleeme ning valkude ja kiudainete koostööle püsib kauem täiskõhutunne, mis aitab kaasa vältimaks ülesöömist. Madala naatriumisisalduse poolest ei tekita pähklite söömine vererõhu tõusu. Omega-6 rasvhapped ja E-vitamiin tagavad naha kauni jume.

Mandlid on väga toitainerikkad ning sisaldavad tervislikke rasvhappeid. Mandlite koostises on kuni 20 protsenti valku, samuti on nad heaks kaaliumi, magneesiumi, kaltsiumi, raua, tsingi ja E-vitamiini allikaks.

Mandlivalk on hästi omastatav ning selles sisaldub täielik aminohapete komplekt, selle poolest edestavad mandleid vaid sojatoidud. Mandlid on taimsetest toiduainetest üks kõige rikkalikumaid kaltsiumiallikaid, sisaldades 247 mg kaltsiumi 100 g kohta, mida on palju rohkem kui piimas. Samuti on märkimisväärne mandlite fosforisisaldus - 520 mg 100 g kohta.

Mandlites on olulisel määral B1 ja B6 vitamiine, kuid C-vitamiini sisaldus on küllaltki madal.

.

Toitumisalane teave (100g sisaldab keskmiselt): energiasisaldus 636,9kcal/2667kj, rasvad 54,1g (millest küllastunud rasvhappeid 4,22g), süsivesikud 10g (millest suhkur 6,9g), kiudained 10,7g, valgud 24,1g, sool <0.05.


Sellel tootel on Veterinaar- ja Toiduameti märgis: EE-ÖKO-02.

Lisainfo: http://et.wikipedia.org/wiki/Mandel

RH-252

Konkreetsed viited

Samas kategoorias on veel 16 toodet