- Otsas
Päritolumaa: Poola
Parim enne: 12.2023
Lina idud on muu hulgas rikkalik vitamiinide ja ühendite allikas. Selles leidub rauda, fosforit ja mikroelemente, ja iseloomustab magus maitse.
Kõige lihtsam on idandeid toota vihmutiga: leota loputatud seemneid 3-6 tundi soojas keedetud vees ja aseta seejärel ühtlaselt restile. Lisage võrgu alumisele tasemele vett ja hoolitsege selle süstemaatilise täiendamise ja asendamise eest.
Idandeid saab toota ka purgis: vala loputatud seemned puhtasse purki ja vala mõneks tunniks leige keedetud vesi. Seejärel tühjendage vesi, loputage seemned, katke purk marliga ja asetage see sooja, päikesevaesesse kohta. Loputage idusid veega kaks korda päevas. 5-7 päeva pärast on idud söömiseks valmis.