- Otsas
- Otsas
Päritolumaa: Poola
Parim enne: 12.2024
Idandid on organismile väärtuslike toitainete, mineraalsoolade ja vitamiinide allikaks.
Kõige lihtsam on idandeid toota vihmutiga: leota loputatud seemneid 3-6 tunniks soojas keedetud vees ning aseta seejärel ühtlaselt idandivormi restile. Valage vett kuni võre tasemeni ja hoolitsege selle süstemaatilise täiendamise ja asendamise eest, puistades samal ajal seemneid järgmistel päevadel. Idandeid saab toota ka purgis: vala loputatud seemned puhtasse purki ja vala need mõneks tunniks veega üle. Seejärel tühjendage vesi, loputage seemned, katke purk marliga, seoge kinni ja asetage sooja nähtavale kohale. Loputage idud ja tühjendage vesi kaks korda päevas. 3-4 päeva pärast on idud söömiseks valmis. 5-6 päeva pärast kaotab nisuidud oma magusa maitse.