- Otsas
- Otsas
Päritolumaa: Poola
Parim enne: 12.2026
Idud on organismile väärtuslike toitainete, mineraalide ja vitamiinide allikaks.
Mungoad on Hiinas kõige olulisemad kaunviljad. Oa idud on väga maitsvad ja tugevad. Need on rikkalik valgu- ja mineraalainete allikas: kaalium, fosfor, kaltsium, magneesium, naatrium, tsink ja vitamiinid: E, B2, B1, B6, B3. Nad alandavad "halva kolesterooli" taset. Kõige parem on neid kasutada salatite, salatite ja võileibade lisandina.
Seemnete ettevalmistamine idandamiseks.
Leotage loputatud seemneid 3-6 tundi soojas, keedetud vees. Seejärel asetage seemned ühtlaselt idandamisrestile. Lisage kuni võrgusilma tasemeni vett. Vahetage vett iga päev ja jälgige, et veetase oleks ühtlane.
Idusid saab kasvatada ka idandamisnõus: valage loputatud seemned puhtale idandamisalusele ja hoidke neid mõni tund vees. Seejärel tühjendage aluse all olev reservuaar ja loputage seemned, asetage idandamisnõu sooja, pimedasse kohta.
Loputage idandatavaid seemneid kaks korda päevas, keedetud ja jahutatud veega . Umbes 3-4 päeva pärast on idud söömiseks valmis.