Ingverit võib tarbida ekstraktina, teena või toidu sisse lisades. Mitmed Aasia ja India toidud on suurepärased kombinatsioonid mitmest hämmastavalt laiade raviomadustega taimedest, sealhulgas ingver.
100g tootes:
energiasisaldus 1548kJ/358kcal;
rasvad 4,9g
millest küllastunud rasvhapped 1,1g
süsivesikud 31g
millest suhkrud 3,8g
valgud 9,2g
sool 0,43g
EE-ÖKO-03
- Vähendab diabeeti haigestumise riski. Teadlased on leidnud ingveris ühendeid, mis on head insuliinile ja ainevahetusele.
- Ingver aitab menstruaalvalude korral.
- Ingver on põletikuvastane. Kuna sisaldab antioksüdante, mis aitavad vähendada rakkude kahjustusi.
- Aitab kõhuhädade korral. Uuringud näitavad, et ingver aitab mitme kõhuhäda puhul.
- Rohi hommikuiivelduse vastu. Juba vanarahvas kasutas ingverit selleks, et raseduse varases staadiumis iiveldusega võidelda.
- Ennetab südamehaigusi. 2016. aastal tehtud uuring näitas, et ingveril on kolesterooli ja veresuhkrut madaldav toime, mida seostatakse südamehaigustega.
- Vähendab riski haigestuda vähki. Tänu rakke kaitsvale võimele aitab ka ennetada vähkkasvajaid.
- Aitab kaalust alla võtta. Mõned uuringud näitavad, et ingver aitab isegi kaalust alla võtta.