- Otsas
- Otsas
Päritolumaa: Poola
Parim enne: 12.2023
Mahe Hiina murulauk ehk lõhnav lauk. Küüslaugumaitselise murulaugu seemned sobivad hästi idandamiseks. Lõhnav lauk sisaldab rohkesti C vitamiini, karoteeni, B1 ja B2 vitamiini, kaltsiumi ja rauda. Võib idandada eraldi või segada redise, lutserni, rukolaga.
Sobib hästi Aasia toidu valmistamisel ja vokkidesse, seentega, nuudlitega, liha- ja munaroogadesse ning pehme juustu roogadele.
Omadused ja kasutamine
Maitse meenutab sibulat ja küüslauku. Lõhnav lauk mõjub söögiisu tõstvalt ning seedimist ja vereloomet soodustavalt.
Lõhnava laugu maitset rõhutavad eriti tugevalt hapukoor ja või. Hästi täiendab lauk ka kodujuustu, kohupiima, jogurtit ja munaroogi.
Seemnete ettevalmistamine idandamiseks.
Leotage loputatud seemneid 3-6 tundi soojas, keedetud vees. Seejärel asetage seemned ühtlaselt idandamisrestile. Lisage kuni võrgusilma tasemeni vett. Vahetage vett iga päev ja jälgige, et veetase oleks ühtlane.
Idusid saab kasvatada ka idandamisnõus: valage loputatud seemned puhtale idandamisalusele ja hoidke neid mõni tund vees. Seejärel tühjendage aluse all olev reservuaar ja loputage seemned, asetage idandamisnõu sooja, pimedasse kohta.
Loputage idandatavaid seemneid kaks korda päevas, keedetud ja jahutatud veega . Umbes 3-4 päeva pärast on idud söömiseks valmis.