- Otsas
- Otsas
Päritolumaa: Poola
Parim enne: 12.2023
Idandid on organismile väärtuslike toitainete, vitamiinide ja mineraalainete allikaks.
Herne idud sisaldavad arvukalt A-, B- ja E-vitamiini ning suures koguses väävlit, fosforit, mangaani ja foolhapet. Herne idud avaldavad soodsat mõju organismi happesuse vähendamisele ja tugevdavad selle immuunsust.
Neid soovitatakse võileibade, salatite, liha ja kala jaoks.
Lihtsaim viis idandite saamiseks on kasutada õige suurusega idandeid: leotada loputatud seemneid 2-3 tundi keedetud leiges vees ning seejärel laotada need ühtlaselt idandivormi restile. Valage vett kuni võre tasemeni ja hoolitsege selle süstemaatilise täiendamise ja asendamise eest, puistades samal ajal seemneid järgmistel päevadel.
Idandeid saab toota ka purgis: pane loputatud seemned puhtasse purki ja vala 1-2 tunni pärast vett. Seejärel tühjendage vesi, loputage seemned, katke purk marliga, siduge kinni ja asetage sooja, päikesevaesesse kohta. Loputage idud ja tühjendage vesi kaks korda päevas. 4-5 päeva pärast on idud söömiseks valmis.